Ahogy azt már mindenki tudja, folytatódik a PDC Home Tour versenysorozat, mi pedig a szerdai napról hozzuk a darts tippeket!

Változtatunk egy kicsit az eddigi darts tippekről szóló formátumon és adott napokon kiemelünk 1-2 játékost vagy mérkőzést, amire érdemes lesz figyelni. Persze ettől függetlenül a cikkünk végére mindig odatesszük a teljes játéknapra szánt tippjeinket.

A szerdai játéknapon a következő 4 játékossal találkozunk:

  • Steve Beaton
  • Callan Rydz
  • Matthew Edgar
  • Carl Wilkinson

Steve Beaton

A “Bronz Adonisz” becenévre hallgató, korábbi BDO-világbajnok a mai játéknap egyik favoritja. Legalábbis a bukmékerek oddsai és a világranglistán elfoglalt helyek alapján. Az 56 éves angol játékos fénykorában nagyon szép eredményeket szállított: megnyerte a World Masters, de elődöntőig jutott többek között  a UK Openen, a World Grand Prinx-n és a World Matchplayen is.

A fenti eredmények mind a 2000-es évek elejére datálódnak, de azért Beaton idén a világbajnokságon megmutatta, hogy az öregeket nem szabad leírni. A legjobb 16 között Labanauskasszal szemben búcsúzott, előtte azonban elverte Kyle Andersont és James Wade-et. Ami a további eredményeit illeti: az első és a hatodik Palyers Championship állomáson is a negyeddöntőig ment. A UK Openen pedig a legjobb 64 jelentette a végállomást, ugyanis Gary Andersontól kikapott.

A “Bronz Adonisznak” nem lesz ismeretlen terep a mostani otthoni, online közvetítésű darts verseny, ugyanis április elején részt vett a Darts at Home bemutató tornán. 3 mérkőzéséből csupán egyet tudott megnyerni (Buntingot győzte le), Klaasen és Aspinall elverte az öreget. Ami viszont bizakodásra adhat okot, az a 92 körüli átlagok, amelyeket a meccseken hozott, erre lehet építeni.

Ahogy azt már mindenki tudja, folytatódik a PDC Home Tour versenysorozat, mi pedig a szerdai napról hozzuk a darts tippeket! Steve Beatont favorizáljuk ezen a napon.
Valaki megírhatná kommentben, hogy miért Bronz Adonisz Beaton beceneve. Kép forrása: PDC

Tipp: Beaton három csoportellenfeléből egyiket sem tudta még legyőzni korábban. Mi viszont a Rydz és az Edgar elleni meccsén egyértelműen a “Bronz Adoniszt” favorizáljuk. Jobb forma, nem ismeretlen terep, ezek mind az angol győzelme mellett szólnak.

Ha Beaton győz Rydz ellen, akkor 1,68-as oddsot foghatunk.

Matthew Edgar – Carl Wilkinson

A 33 éves Edgar 2011 óta szolgálja a PDC-t, egyelőre kiemelkedő eredmények nélkül, habár szívesen lennénk a helyében, ugyanis a világranglistán 63-nak lenni nem rossz. A világbajnokságokon eddig nem sikerült túljutnia az első fordulón. Idén viszont a UK Openen a legjobb 32-be jutott, a PC fordulókon eddig az a legjobb eredménye, hogy két állomáson is nyert egyetlen egy meccset. Ami miatt viszont érdemes Edgar győzelmére fogadni, az az, hogy a Darts at Home sorozatban játszott ő is 4 meccset. Igaz, mindegyiket bukta, de van már tapasztalata, erre lehet építeni.

Tipp: Wilkinson ellen mindenképpen előnye lesz, ugyanis Carlnak még annyira sincsenek jó eredményei az idei évből, mint Edgarnak.

Ha Edgar legyőzi Wilkinsont, akkor az 1,70 körüli oddsot hozhat a konyhánkra.

Ezt várjuk a PDC Home Tour szerdai játéknapján:

Steve Beaton – Callan Rydz: Beaton győz
Matthew Edgar – Carl Wilkinson: Edgar győz
Callan Rydz – Carl Wilkinson: Rydz győz
Steve Beaton – Matthew Edgar: Beaton győz
Matthew Edgar – Callan Rydz: Edgar győz
Carl Wilkinson – Steve Beaton: Beaton győz