Folytatódik a PDC Home Tour versenysorozat, mi pedig a csütörtöki napról hozzuk a darts tippeket!

Mivel az összecsapások nem nézők előtt zajlanak, ezért sportfogadóként érdemes az egyes játékosok idei Players Championship eredményeire ránézni, ugyanis ez a “floor típusú” verseny áll legközelebb a mostani kiíráshoz.

A csütörtöki játéknapon a következő 4 játékossal találkozunk:

  • Gabriel Clemens
  • Ryan Meikle
  • Jelle Klaasen
  • Gavin Carlin

Gabriel Clemens

A német dartsos 10 évet húzott le a BDO-nál, aztán 2018-ban igazolt át a PDC-hez. Sok BDO-tól érkezett játékossal ellentétben Clemens-nek könnyen ment az “átszokás”. Tavaly legjobb 16-ig jutott a Grand Slam of Dartson és idén ugyanezt a bravúrt végrehajtotta a UK Openen is.

A Players Championship idei állomásain is stabilan szállítja a jobbnál-jobb eredményeket: egy elődöntő mellett két negyeddöntőt is felírhatunk a neve mellé. Sikerült 2020-ban már legyőznie többek között Lewist, Aspinallt, Buntingot vagy James Wade-et. A csoport többi résztvevői közül várhatóan Jelle Klaasennel fog megküzdeni az első helyért, de a hollandot idén már egyszer elverte egy PC állomáson.

Folytatódik a PDC Home Tour versenysorozat, mi pedig a csütörtöki napról hozzuk a darts tippeket! Gabriel Clemens behúzhatja mind a három meccsét.
Gabriel Clemens hozhatja mind a három meccsét. Kép forrása: PDC

Tipp: Clemens jobb formában van az ellenfeleihez képest, így mellette tesszük le a voksunkat végső győztesnek.

A fogadóirodák is a Klaasen elleni meccsét tartják a legszorosabbnak, ha elveri a hollandot, az 1,70-es oddsot érhet nekünk.

Ryan Meikle

A 23 éves angol játékos jelenleg 69. a világranglistán. Major tornán egyelőre nem alkotott maradandót, de többszörös Development Tour győztesnek mondhatja magát. Hogy messzire ne menjünk, idén is behúzott már két elsőséget. Az idei PC fordulókon a legjobb 16-ba kerülés eddig a legjobb eredménye, így itt van még hova fejlődnie.

Tipp: több alkalommal (például Nentjes kapcsán is) kiemeltük, hogy a fiatal játékosoknak jobban fekszik a mostani online lebonyolítás. Meikle kapcsán azt érezzük, hogy Clemens-től ki fog kapni, de a másik két meccsét be fogja tudni húzni.

Ha Meikle megveri Klaasent, mi 2,40-es oddsot foghatunk az angol győzelmével!

Jelle Klaasen

Vélhetően nem sokaknak kell bemutatni a “Kobra” becenévre hallgató hollandot. BDO világbajnokról van szó, többször találkoztunk már vele PDC-vébén (innen a legjobb eredménye egy elődöntő) és major tornákon. A 2018 és 2019-es évei nem alakultak számára fényesen, volt, hogy műtét miatt sem tudott dobótábla elé állni.

A Players Championship állomásokon idén csupán a legjobb 64 jött össze neki, viszont a UK Openen a negyeddöntőig ment (többek között például Gary Andersont is elverte). A hollandnak nem lesz ismeretlen terep az online közvetített otthoni darts, ugyanis április elején részt vett a Darts at Home sorozatban, ahol 3 meccset játszott, ebből kettőt zárt győzelemmel. Aspinall ellen például 94 körüli átlagot hozott össze.

Tipp: hiába van már ebben a lebonyolításban tapasztalata, Klaasent csak a Carlin elleni összecsapáson érezzük esélyesnek.

Ha a “Kobra” legyőzi Carlint, az 1,58-as oddsot hozhat a konyhánkra.

Gavin Carlin

Az észak-ír játékos 2017 óta dobál a PDC-nél, kiemelkedő eredmények nélkül. Igaz ez az idei Players Championship állomásokra is, ahonnan egy legjobb 16 közé jutást tud csak felmutatni.

Tipp: Carlin jön, lát és kikap mind a három ellenfelétől.

Ezt várjuk a PDC Home Tour csütörtöki játéknapján:

Gabriel Clemens - Ryan Meikle: Clemens győz
Jelle Klaasen - Gavin Carlin: Klaasen győz
Ryan Meikle - Gavin Carlin: Meikle győz
Gabriel Clemens - Jelle Klaasen: Clemens győz 
Jelle Klaasen - Ryan Meikle: Meikle győz
Gavin Carlin - Gabriel Clemens: Clemens győz