Már több mint egy hete zajlik a PDC Home Tour versenysorozat, mi pedig a hétfői napról hozzuk a darts tippeket!

Változtatunk egy kicsit az eddigi darts tippekről szóló formátumon és adott napokon kiemelünk 1-2 játékost vagy mérkőzést, amire érdemes lesz figyelni. Persze ettől függetlenül a cikkünk végére mindig odatesszük a teljes játéknapra szánt tippjeinket.

A hétfői játéknapon a következő 4 játékossal találkozunk:

  • Simon Whitlock
  • Mike van Duivenbode
  • Kirk Shepherd
  • Alan Tabern

Simon Whitlock

Az ausztrálok legendás játékosa, a különc megjelenéséről híres Whitlock 2010-ben világbajnoki döntőt játszhatott, azonban nyernie nem sikerült. A World Grand Prix-n, a Premier League-ben és a World Cup of Dartson sem sikerült a döntőben győznie, viszont 2012-ben a European Championship trófeát ő emelhette magasba.

Ezek a szép eredmények már régen voltak, a tavalyi évből kiemelkedőt Simonnal kapcsolatban nem igazán tudunk megemlíteni. Nem is csoda, hogy az ausztrál dartsos egészen a 14. helyig csúszott vissza a világranglistán. Ami a Players Championship idei fordulóit illeti: egyszer a legjobb 16-ig, kétszer a legjobb 32-ig menetelt. Ugyanaz igaz a UK Open szereplésére, ott is a legjobb 32 között esett ki. 

Tipp: A fogadóirodák a “Varázsló” becenévre hallgató ausztrált tartják a csoport favoritjának. Mi úgy érezzük, hogy Duivenbode és Shepherd ellen hozni fogja a meccseit. Alan Tabernnel 2008 óta összesen nyolc alkalommal találkozott és ebből hatszor Whitlock került ki győztesen, mi viszont Tabern idei UK Openen mutatott formájára (a legjobb 32 között esett ki) alapozva úgy érezzük, hogy azt a párharcot az angol fogja nyerni.

Már több mint egy hete zajlik a PDC Home Tour versenysorozat, mi pedig a hétfői napról hozzuk a darts tippeket! Simon Whitlockra lesz érdemes fogadni.
Hiába esélyes, szerintünk nem a “Varázsló” nyeri a csoportot. Kép forrása: Simon Whitlock Twitter

Ha Tabern legyőzi Whitlockot, akkor 3-szoros odds ütheti a markunkat. Ha a “Varázsló” nyer a másik két meccsén, akkor 1,40 és 1,50 körüli nyereményszorzóval gazdagodhatunk.

Kirk Shepherd – Mike van Duivenbode

Ha mindösszesen 22 évesen eljutsz egy világbajnoki döntőbe, arra egész életedben büszke lehetsz. Shepherdnek ez 2008-ban megadatott, de nem jött össze a bravúr, a finálét ugyanis John Part nyerte. A “Káosz” becenévre hallgató dartsos azóta se tudta megismételni ezt az eredményt, de még csak megközelíteni sem sikerült neki. Az idei Players Championship 8 állomásán, írd és mondd összesen 4 (négy!) győzelmet tudott elérni.

Ellenfele, a holland Duivenbode sem fogja kitenni a vitrinbe azokat az eredményeket, amiket idén produkált a PC fordulókon. Neki összesen csak 3 (három!) győzelem szerepel a neve mellett. Mind a két játékos az első találkozóján bukott a UK Openen is. Nehéz megtippelni, hogyan zárul kettejük összecsapása, mégis mi Duivenbode mellett tesszük le a voksunkat. A fiatal holland 3 éve kétszer is nyert Development Tourt, talán neki ez az online közvetítés jobban fog feküdni.

Ha Duivenbode legyűri Shepherd-öt, 1,70-es oddsszal rakhatjuk meg a holland győzelmét.

Ezeket várjuk a PDC Home Tour hétfői játéknapján:

Simon Whitlock - Mike van Duivenbode: Whitlock győz
Kirk Shepherd - Alan Tabern: Tabern győz
Mike van Duivenbode - Alan Tabern: Tabern győz
Simon Whitlock - Kirk Shepherd: Whitlock győz
Kirk Shepherd - Mike van Duivenbode: Duivenbode győz
Alan Tabern - Simon Whitlock: Tabern győz