Folytatódnak a World Matchplay nyolcaddöntői. Ma a Peter Wright – Glen Durrant meccsen szakítanánk egy nagyot!

Peter Wright

A világbajnok Peter Wright első meccse a World Matchplay-en nem úgy alakult, ahogy arra előzetesen számítani lehetett. Jose De Sousa 8-5-re is vezetett már a skóttal szemben, ám végül “Snakebite” megrázta magát és elkezdett úgy dobálni, ahogyan az tőle elvárható. A meccset végül 98 feletti átlaggal zárta, viszont a kiszállók csak 47%-on érkeztek. Összesen pedig öt darab 180 dobása volt.

Ahogy említettük, nem számítottunk arra, hogy ennyire nehezen jön össze Wrightnak a továbbjutás, hiszen az előzetes formája nem ezt mutatta. A PDC Home Tour versenysorozatban a legjobb 32 között búcsúzott úgy, hogy a továbbjutókhoz hasonlóan neki is négy győzelme volt. A Summer Series keretében lebonyolított Players Championship tornákon pedig egészen parádésan játszott. Kétszer a negyeddöntő jött össze neki, egyszer a fináléba került, de azt elbukta van Gerwennel szemben. Végül a 13. állomáson ismét csak a végéig menetelt a sorozatnak, itt viszont Price-szal szemben már nem hibázott.

Glen Durrant

Glen Durrant is vasárnap lépett tábla elé a World Matchplay első körében. Az ellenfele az a Jeffrey de Zwaan volt, aki feltehetően nem fog jó szájízzel visszatekinteni erre a csörtére. Durrant valami egészen magabiztos játékot bemutatva nyert 10-3-ra. A találkozót 106,93-as átlaggal (!) zárta, 40%-os kiszállózással. Tőle kicsit szokatlan módon hat darab 180 dobása is volt- “Duzza” gyakran vált le a T19 irányába. Bombaerős játék a korábbi többszörös BDO-világbajnoktól.

A Home Touron is bizonyította, hogy jó formában van, ugyanis az első csoportját 3 győzelemmel behúzta. Utána viszont a 32 között kénytelen volt búcsúzni. A Summer Series Players Championship versenyein a tőle megszokott teljesítményt láthattuk. Kétszer a negyeddöntőig, egyszer a nyolcaddöntőig ment. Azért írjuk, hogy a tőle megszokottat láttuk, mert ebben az évben Durrant még nem produkált kiemelkedőt PC állomásokon.

Peter Wright – Glen Durrant

Peter Wright és Glen Durrant egymás ellen eddig nyolcszor játszott. Ebből kétszer került ki győztesen csak Durrant, míg hatszor Wright tudott nyerni. Érdekes egyébként, hogy ebben az évben már háromszor is összesorsolták őket. Februárban egy PC állomáson nyert Wright 6-1-re, márciusban a UK Openen egy szoros találkozón a skót győzött, továbbá a Summer Series első PC állomásán is a világbajnok nyert 6-3 arányban.

Mire fogadjunk? Biztosak vagyunk benne, hogy kiélezett összecsapást fogunk ma látni. Hiába Wright dominanciája a kettejük örök mérlegében, az első meccsen mutatott játék alapján mi meglepetésre számítunk. Bizony, ma Durrant győzelmére fogadunk!

Meccs: Peter Wright – Glen Durrant, World Matchplay, szerda 21:50

Tipp: 1X2. Glen Durrant. Odds: 2,50

További tippek a World Matchplay szerdai napjára:
Daryl Gurney - Vincent van der Voort: Gurney nyer
Danny Noppert - Adrian Lewis: Noppert nyert