A Spanyol bajnokság 37. fordulójában a Real Madrid – Villarreal meccs kiemelt figyelmet kap, ugyanis, ha nyernek a hazaiak, bajnokok lesznek.

Real Madrid

A Real Madrid jelenleg 83 ponttal az első helyen tanyázik a Spanyol bajnokságban és négypontos az előnye a Barcelonával szemben. Mivel két forduló van már csak hátra, ezért elég egyszerű a képlet “Blancók” számára. Ha ma este legyőzik a Villarrealt, akkor a Barcelona eredményétől függetlenül bajnokok lesznek. Mindezt most hazai pályán érhetik el. Ebben az idényben még veretlenek a Bernabeu-ban, 14 győzelem és négy döntetlen áll a csapat neve mellett. A hazai pályán szerzett 38 találat a második legjobb mutató a ligában, a bekapott 10 góllal pedig ebben a tekintetben az Atl. Madriddal közösen állnak az élen.

A kényszerszünet óta kilenc meccset játszott a Real Madrid és mind a kilencet megnyerte. Zidane együttese ezzel a sorozattal és természetesen a Barcelona botladozásával vette át a vezetést a La Ligában. Fontos győzelmeket értek el többek között a Valencia ellen, de az Athletic Bilbao otthonában elért diadal is sokat számított. A mai napon Marcelo nem lesz tagja a keretnek, viszont elől az eddig 19 gólnál járó Benzema bevetésre vár.

Villarreal

A Villarreal jelenleg ötödik a tabellán és már nincs esélyük feljebb lépni, így a következő idényben marad nekik az Európa Liga. Vagyis még ez a pozíció sem biztos, ugyanis a Getafe és a Real Sociedad is üldözi őket, akik pusztán csak három ponttal vannak lemaradva a “Sárga tengeralattjárótól”. Idegenben ebben a szezonban csak egyszer játszott a Villarreal döntetlent, kilenc alkalommal nyertek és nyolcszor kikaptak.

A Villarreal a kényszerszünetet követően kilenc mecset játszott, ebből hatot meg tudott nyerni, míg egyszer döntetlenre végeztek, két alkalommal pedig vereség lett a meccs vége. A Barcelona elleni bukó még annyira nem is meglepő, az viszont már annál inkább az, hogy a legutóbbi fordulóban a Real Sociedad nyert hazai pályán ellenük 2-1 arányban. A mai napon sok sérülttel kell a vendégeknek számolniuk: nincs Guerra, Mori, Bacca és Barbosa sem, Paco Alcácer játéka pedig kérdéses.

Real Madrid – Villarreal

A Real Madrid és a Villarreal lejátszotta már bajnoki “odavágóját”. Ősszel kisebb meglepetésre a Villarreal otthonában csak 2-2 lett a találkozó végeredménye. Ez az eredménye a Real Madridra nézve volt hízelgő, hiszen kétszer is vezetett a “Sárga tengeralattjáró”, innen tudott visszakapaszkodni Bale góljaival a Zidane legénység. A legutóbbi 19 tétmeccset figyelembe véve, amikor a Real Madrid és a Villarreal találkozott egymással, 17-szer veretlen tudott maradni a fővárosi csapat. Nem húzunk váratlant azzal, hogy a Madridot tekintjük ma győztesnek, hiszen Zidanék űzni-hajtani fognak, hogy meglegyen a bajnoki cím.

Meccs: Real Madrid – Villarreal, Spanyol bajnokság, csütörtök 21:00

Tipp: 1X2. Real Madrid. Odds: 1,46