Már csak két kör van hátra a Serie A-ból. A 37. fordulóból a Sampdoria – Milan meccs kapcsán hozzuk a napi foci tippeket.

Sampdoria

A Sampdoria jelenleg a 15. helyen tanyázik a tabellán. Az együttes biztosan bent marad az élvonalban és felfele is csak egy-két pozíciót tud mozogni, így gyakorlatilag az utolsó meccsek már tét nélküliek számukra. Hazai pályán hat győzelem, négy döntetlen és nyolc vereség szerepel a gárda neve mellett. A következő szezonban a hazai pályán bekapott gólokban kellene fejlődniük, ugyanis a 26 találat soknak számít.

A kényszerszünet óta a Samp eléggé leegyszerűsítette a meccseit: vagy győztek, vagy kikaptak. Szám szerint hat vereséggel és öt győzelemmel a hátuk mögött várják a mai Milan elleni fellépést. A legutóbbi két összecsapást elbukták – igaz az előző fordulóban a Juventusnál vendégszerepeltek.

Milan

A Sampdoriával ellentétben a Milannak még igen is téttel bíró meccsei vannak hátra. Köszönhetően a Pioli csapat remek formájának, a milánói együttes megelőzte a Napolit és a hatodik hellyel Európa Liga-selejtezőre kormányozták be magukat. Mögöttük egy pontra van csak a Nápoly, elől pedig négyre a Roma, szóval még nincs lefutva a következő idénybeli EL-tagsággal kapcsolatban semmi.

Az Atalanta elleni meccsük előtt is azt írtuk, hogy a legjobb formában lévő olasz együttes a Milan. Ezt tartjuk továbbra is, ugyanis a kényszerszünet óta lejátszott 11 tétmeccsükből hetet meg tudtak nyerni. Idegenben legutóbb februárban a városi rangadón, az Inter ellen kaptak ki. Egyébként Milánótól távol kilenc győzelem, három döntetlen és hat vereség áll a csapat neve mellett. Rúgtak 28 gólt és kaptak 25 találatot, amely statisztikai mutatóval a középmezőnyben tartózkodnak. További jó hír, hogy a mai napon a Milan szurkolók legnagyobb örömére Ismael Bennacer és Theo Hernández újra visszatérhetnek a csapatba.

Sampdoria – Milan

Természetesen a Sampdoria és a Milan megvívta már szezonbeli “odavágóját”. Akkor kisebb meglepetésre a Samp elhozott egy pontot a San Siróból. Pedig nem jellemző ez az együttesre, ugyanis a legutóbbi 16 tétmeccsükből csak kettőt nyert a Sampdoria, a többin döntetlen vagy Milan győzelem született.

Mire fogadjunk? Egyértelműen a Milannak fontosabb ez az összecsapás. Az Atalanta elleni döntetlent követően Ibráéknak szükségük van a három pontra, hogy a nehezen kiharcolt EL-indulást jelentő helyet meg tudják tartani. Nálunk nem kérdés, hogy a vendégekre kell fogadni.

Meccs: Sampdoria – Milan, Serie A, szerda 19:30

Tipp: 1X2. Milan. Odds: 1,64