Az idei év első 500-as tornája kezdődik hétfőn Rotterdamban, mi pedig hozzuk a Shapovalov – Dimitrov meccsre a napi tenisz tippünket!

A NextGen kiválóságának számító kanadai Shapovalov egyelőre idén még adós a jó eredményekkel. Ugyan az év eleji ATP Cup-on két nagy skalpot is begyűjtött, hiszen sima 2-0-val intézte el Zverevet és Tsitsipast is, viszont az Australian Openen kisebb meglepetésre kikapott Fucsovics Marcitól. Ezt követően pedig múlt héten Pospisil parancsolt neki megálljt a Montpellier-ben megrendezett kemény pályás tornán. Ezt a két mondatot felfűzhettük volna úgy is, hogy a Marcitól elszenvedett vereséget nem sikerült még a kanadainak kihevernie.

Mostani ellenfele, a bolgár Dimitrov igazi kérdőjel. Gyakran emlegetik a “Bébi Federernek” is, ami szerintünk nem több, mint egy kedves és udvarias bók. A játék minden elemében képes ellenfelei fölé emelkedni, de fejben rendkívül hektikus. Ha összeszedett, bárkit meg tud szorongatni, de ha egy kicsit is gyengén megy a játék, akkor képes elengedni a meccseket. Shapovalovval ellentétben az Australian Openenen ment egy kört, majd Tommy Paul megállította. Múlt héten Montpellier-ben pedig ugyanúgy a nyitókörben búcsúzott: Gregoire Barrere ellen borzalmasan játszott, többek között 10 kettős hibát ütött!

Egymás ellen eddig egyszer mérkőztek meg, Torontóban, ahol Dimitrov két szettben múlta felül a kanadait. Mindennek már 4 éve, így ebből az egy összecsapásból messzemenő következtetéseket ne vonjunk le.

Azt gondoljuk, hogy hiába szólnak az idei eredmények Dimitrov mellett, mi most letesszük amellett a voksunkat, hogy Shapovalov idei mérlege csupán egy kisebb hullámvölgy, amelyből pont most a bolgár legyőzésével fog tudni kikecmeregni. Ha pedig így lesz, mi szépen tudunk vele kaszálni. Ha koncentrált lesz végig, akár sima 2 szettben is teljesítheti mindezt.

Meccs: Shapovalov – Dimitrov, hétfő, 19:30

Tipp: Shapovalov győz. Odds: 1,70