A Premier League 35. fordulójában a Sheffield Utd. – Chelsea meccsen mind a két együttes azért száll harcba, hogy biztosítsa a következő idénybeli európai kupaindulást.

Sheffield Utd.

Igen, a Sheffield Utd.-nek annyira jól megy az idei Premier League szezon, hogy a csapatnak nem hogy kieséssel kapcsolatos gondjai nincsenek, de nagyobb álmokat is dédelgethetnek. Chris Wilder együttesét jelenleg a hetedik pozícióban találjuk, amely Európa Liga-selejtezőt ér. Olyan csapatok pályáznak még erre a helyre, mint a Tottenham vagy az Arsenal. A Sheffield Utd. idén hazai pályán 30 pontot szerzett. Van kilenc győzelmük, három döntetlenjük és öt vereségük.

A kényszerszünet óta a csapat hét tétmeccsen lépett pályára. Nagyon úgy tűnt, hogy nehezen veszik fel újra a fonalat, ugyanis az első három meccsen nem sikerült nyerniük, sőt az Arsenallal szemben az FA Kupából is kiestek. De ezt az összecsapást követően viszont rendet tett Chris Wilder az öltözőben és a gárda odahaza elverte a Tottenhamet, döntetlent játszott a Burnley-vel, majd szerdán odahaza legyőzte a Wolves együttesét is.

Chelsea

A Chelsea-nél egyelőre elégedettek lehetnek az eddigi eredményekkel. A csapat jó teljesítményének és a Leicester botladozásainak is köszönhetően feljött a tabella harmadik helyére. Egyelőre viszont nagyon hátrafelé kell tekintgetniük, ugyanis az említett “Rókák” egy, míg a bombaformában lévő Manchester United két pontra van csak tőlük. Lampard csapata idegenben eddig a második legjobb teljesítménnyel bír a PL csapatokat tekintve. Kilenc siker mellett három döntetlen és öt verség áll a gárda neve mellett.

A kényszerszünet óta a Chelsea a Sheffield Utd.-hez hasonlóan hat tétmeccset játszott és csak a West Ham elleni londoni rangadót bukta el. A Leicester ellen ráadásul az FA Kupában is meglett a győzelem, így már az elődöntőben vannak a londoni “Kékek”. Úgy tűnik Lampard megtalálta elől a megfelelő embereit: Giroud jól teljesít, Pulisic a bal oldalon klasszis teljesítményt nyújt, míg a brazil Willian szállítja a gólokat. Ezen kívül a hétközi Palace elleni győzelem során a padról beállva Jorginho és Abraham is jól teljesített, így ők a mai napon lehet, hogy a kezdőben találják magukat.

Sheffield Utd. – Chelsea

A Sheffield Utd. és a Chelsea ebben az idényben lejátszotta már bajnoki “odavágóját”. Lampardék nem biztos, hogy kellemes szájízzel emlékeznek vissza arra az összecsapásra. Hiába vezettek Abraham két góljával a félidőben, a végén visszakapaszkodott a Sheffield Utd. és elvitt egy pontot a Stamford Bridge-ről. A Chelsea egyébként legutóbb 2006-ban vizitált utoljára a Sheffield Utd.-nél. Akkor 2-0-ra nyertek a “Kékek” és egy bizonyos Frank Lampard is betalált.

Mire fogadjunk? A két csapatnak nagyon kellenek a pontok ahhoz, hogy biztosítsák a következő idénybeli európai kupaindulást. Győztesre nem tippelnénk, de a csörtéből a kölcsönös gólváltást biztosnak vesszük.

Meccs: Sheffield Utd. – Chelsea, Premier League, szombat 18:30

Tipp: Mindkét csapat szerez gólt. Igen. Odds: 1,97