Az elődöntő fázisába lépett a PDC Home Tour sorozata, jönnek az első csoport meccsei. Gary Anderson és Dave Chisnall a két továbbjutónk.

A lebonyolítás úgy néz ki, hogy az elődöntőbe jutott nyolc játékost két darab, négyfős csoportba osztották. Innen az első két dartsos fog majd a végső, szintén négy főből álló csoportba kerülni, ahol a csoportgyőztes lesz a Home Tour bajnoka. Ahogy az előző meccseken, most is hat nyert legig mennek a találkozók.

Az elődöntő első csoportjában a következő négy játékossal találkozunk:

  • Gary Anderson
  • Mike De Decker
  • Dave Chisnall
  • Jelle Klaasen

Gary Anderson – Mike De Decker

A skótok kétszeres világbajnoka, Gary Anderson három győzelemmel jutott tovább a PDC Home Tour play-off szakaszából, az este alatt 98,69-es átlagot hozva. A “Repülő Skót” nem hagyott nyitott kérdést, még a csoport rangadóján, a Luke Humphries elleni összecsapásán is megmutatta, hogy jól érzi magát az online sorozatban (6-1-es sikert könyvelhetett el). Ami kicsit meglepő, hogy csupán öt darab 180 dobása volt a skótnak, ebben ő azért sokkal jobb szokott lenni. Jegyezzük fel, hogy Gary Anderson eddig mind a hat Home Tour meccsén győzelmet ért el!

Az elődöntő fázisába lépett a PDC Home Tour sorozata, jönnek az első csoport meccsei. Gary Anderson és Dave Chisnall szállítja a mai darts tippeket.
Gary Anderson jut elsőként a döntőbe. Kép forrása: PDC

Mike De Decker óriási mázlival ment tovább a play-off második csoportjából. Vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy a BDO-világbajnok Stephen Bunting tette meg neki azt a szívességet, hogy most a belgával találkozunk az elődöntőben. Bunting két meccset is nyert (köztük például Deckert is legyőzte), de az utolsó összecsapásán pont akkora leg különbséggel kapott ki, ami a szintén két győzelemmel álló De Decker továbbjutását eredményezte. A belga 93,91-es átlaggal zárta a csoportot, ami kiegyensúlyozott játékot mutat, valamint hét darab 180 dobása is volt, valamint volt egy 145-ös kiszállója is. Mike De Decker az online darts torna során lejátszott hat meccséből ötöt meg tudott nyerni, csak egyetlen veresége van eddig.

Tipp: Gary Anderson eddig kiegyensúlyozott teljesítményt mutat az online darts torna alatt, így őt várjuk ma a csoport első helyére.

Ha Gary átrepül De Deckeren, akkor az nekünk 1,20-as oddsot érhet.

Dave Chisnall – Jelle Klaasen

A világranglista 11. helyén tanyázó Dave Chisnall rögtön egy vereséggel kezdte a Home Tour play-off körének negyedik csoportját. Aztán az angol összekapta magát és szállított két győzelmet, amivel ő juthatott tovább az elődöntőbe. A napot végül 94,16-os átlaggal zárta, ami kifejezetten jónak számít, de amit még mindenképpen emeljünk ki az az, hogy “Chizzy” vágott tíz darab 180-at az ellenfeleknek. Chisnall a Home Touron öt győzelemmel és egyetlen vereséggel áll eddig.

“Szedd össze magad!” – járhatott a holland Jelle Klaasen fejében, amikor a Home Tour play-off első csoportjában a Peter Wright elleni utolsó meccsére készült. A “Kobra” a találkozót megelőzően egy győzelemmel és egy vereséggel állt, így csak úgy maradt esélye a továbbjutásra, ha nagy arányú győzelmet ér el a világbajnok skóttal szemben. Wrightnál valami nagyon nem állt össze, így Klaasen 6-1-re nyert, amivel ő jutott elsőként a Home Tour elődöntőjébe. A “Kobra” 87,48-as átlaggal zárta a csoportot és hat darab 180-at szórt az ellenfeleknek. Az online darts verseny keretében lejátszott hat meccséből négyet megnyert, kettőt elbukott a holland.

Tipp: Chisnall jobb formát mutat eddig a Home Touron, ami a mai napon a csoport második helyére lesz elegendő.

Ha “Chizzy” megveri a “Kobrát”, akkor 1,50-es szorzót foghatunk vele.

Ezt várjuk a PDC Home Tour elődöntő első csoportjában:

Gary Anderson - Mike De Decker: Anderson győz
Dave Chisnall - Jelle Klaasen: Chisnall győz
Mike De Decker - Jelle Klaasen: Klaasen győz
Gary Anderson - Dave Chisnall: Anderson győz
Dave Chisnall - Mike De Decker: Chisnall győz
Jelle Klaasen - Gary Anderson: Anderson győz