A Serie A 29. fordulójában Spal – Milan összecsapást rendeznek, mi pedig megnézzük, hogy érdemes-e a Milanra fogadni!

Spal

A Spal jelenleg 20., azaz utolsó helyen áll az olasz pontvadászatban. Ugyan a Brescia is 18 pontot kapart eddig össze, mint a Spal, de mind a két együttesnek mostani állás szerint nyolc pontot kellene szereznie, ha a következő idényben is az első osztályban akarnak vitézkedni. Erre valljuk be őszintén, nem sok esély van.

Ha egy csapat komolyan gondolja az élvonali tagságát, akkor az egy minimum elvárás lenne, hogy legalább az otthoni meccseken szállítsa a győzelmeket. A Spal nem ismeri ezt a tanítást, ugyanis idén csak két alkalommal győztek odahaza, emellett kétszer leikszeltek és kilenc alkalommal vereséget szenvedtek. Érdekes azért, hogy az egyik győzelem a Lazio elleni siker volt, míg az egyik remit a Napoli ellen érték el. Gólt összesen csak 11-et szereztek a hazai szurkolók előtt, ami természetesen a legrosszabb mutató a Serie A-ban.

A kényszerszünetet követően a Spal két meccset játszott, mind a kettőt elbukta. Először a Cagliari verte el őket odahaza 1-0-ra, majd a Nápolyban szenvedtek 3-1-es vereséget.

Milan

Ha van csapat, amelyik profitált a kényszerszünetből, akkor az a Milan együttese. A csapat jelenleg hetedik a tabellán és belátható távolságra kerültek az Európa Liga-selejtezős helyektől. Ha a nyáron nagy nevekkel (igen, Szoboszlai Dominik ennek számít) szeretnék megerősíteni a klubot, akkor az a minimum elvárás, hogy a csapat a következő idényben az Európa Ligában induljon.

A Milan idegenben felemás teljesítményre képes idén: hétszer győztek, hatszor kikaptak és csupán csak egyszer játszottak döntetlent. Legutóbbi három idegenbeli fellépésükből csak egyet tudtak megnyerni, mellette egyszer kikaptak, egyszer remiztek. A visszatérés óta ugyan kiestek az Olasz Kupából a Juventusszal szemben, azonban a bajnokságban két győzelmet értek el Gasperiniék. A legfontosabb győzelmet hétvégén hozták össze a Roma ellen. Odahaza 2-0-ra győztek a fővárosiakkal szemben.

Spal – Milan

A két együttes ebben az idényben már kétszer találkozott egymással. Először a bajnokság “odavágóján” győzött 1-0-ra a Milan, majd a kupában is legyőzték hazai pályán a Spalt. Ekkor már nagyobb különbséggel, 3-0-ra nyertek Ibráék. Az, hogy a “Vörös-feketék” megnyerték mind a két említett találkozót nem is akkora csoda, ugyanis a két csapat hat alkalommal csapott össze egymással eddig és mind a hat találkozót a Milan tudta megnyerni. Mi sem húzunk váratlant, ugyanis Gasperiniék mellett tesszük le ma a voksunkat. A Spal gyakorlatilag kiesett, míg a Milan szeretne odaérni az Európa Liga helyek egyikére.

Meccs: Spal – Milan, Serie A, szerda 21:45

Tipp: 1X2. Milan győz. Odds: 1,63