Ismét jelentkezik a hétvégi gyorstippek rovat, ahol a szombati napról nézünk ki 3 meccset és mutatjuk be röviden az ezekkel kapcsolatos tippjeinket.

Chelsea – Tottenham

Hétfőn elvitte a 3 pontot a Manchester United a Stamford Bridge-ről, amivel Lampard csapata nehéz helyzetbe hozta magát, hiszen nagyon hátrafelé kell tekintgetniük a tabellán. A közvetlen üldöző, jelenleg 1 pontra lévő Tottenham érkezik most a “Kékekhez”, és ha győzne Mourinho együttese, akkor beelőzné korábbi csapatát. A győzelemhez gólt/gólokat kellene lőni, de vajon ezt kitől várhatja a portugál? Se Kane, se Szon nincs, szerdán a Lipcse ellen látszott is a hiányuk, a németek győzni tudtak és nagyon kedvező előnyből várhatják a visszavágót.

Lampard csatárai legalább nem sérültek, viszont gólt a január 11-én megnyert Burnley elleni meccsen tudtak utoljára összehozni. Az ezt követő meccseken védő (Rüdiger és Azpilicueta) és középpályás (Jorginho) volt eredményes. A “Kékekre” kedden a Bayern München vár, amihez jó lenne győzelemmel hangolni. A Chelsea egy valamiben bízhat a Tottenham elleni mérkőzés előtt és az Lampard személye. Ha valaki, akkor egy korábbi Chelsea legenda tudja, hogy milyen fontos egy ilyen Spurs elleni hazai rangadó. Nézzük csak meg, hogy az idegenbeli győzelem alkalmával mekkora ünneplésben tört ki. Óvatos téttel mi a Chelsea győzelmére fogadunk.

Meccs: Chelsea – Tottenham, szombat 13:30

Tipp: Chelsea nyer. Odds: 1,75

Real Sociedad – Valencia

Általában ha két, a tabellán közvetlenül egymás mögött elhelyezkedő középcsapat egymás elleni meccsére ránézek, akkor egyből be is csukom a fogadási ajánlatot, mert kiismerhetetlen egy ilyen párharc. Mégis most a Sociedad és a Valencia összecsapásán előnyt kovácsolhatunk magunknak!

A Real Sociedad minden sorozatot figyelembe véve (kupa- és bajnoki találkozók) legutóbbi 7 meccsén csupán egyszer kapott ki, az összes többi összecsapást mind meg tudta nyerni! Ráadásul a kupában a Real Madridot verték ki és a bajnokságban hazai pályán a Barcelona is csupán egy ikszet tudott ellenük összehozni. A Valencia ezzel szemben 4 meccs óta nyeretlen, ráadásul most szerdán az Atalanta rájuk adott egy 4-1-es zakót a Bajnokok Ligájában. A jobb formában lévő baszk együttesnek itt az esély, hogy a közvetlen üldözőjébe, a bergamói túráról csalódottan érkező Valenciába még egyet belerúgjon!

Meccs: Real Sociedad – Valencia, szombat  18:30

Tipp: Real Sociedad nyer. Odds: 1,80

Hertha BSC – Köln

Jürgen Klinsmann lemondását követően fontos meccset nyert meg a Hertha a Paderborn otthonában. Az idegenben szerzett 3 pont azt jelentette a berlinieknek, hogy 9 pontra kerültek a kiesőzónától. Most a tabellán közvetlenül mögöttük lévő Köln látogat hozzájuk, és ha esetleg nyerni tudnának, akkor jó ideig nem kellene a Herthánál azon aggódni, hogy kiesik-e az első osztályból a csapat vagy sem.

A Hertha hazai mérlege eddig 3 győzelem, 2 döntetlen és 6 vereség. A Köln idegenben eddig 1 győzelmet, 2 döntetlent és 7 vereséget tud felmutatni. Tipikusan azért választottam ezt a meccset, hogy egy olyan mérkőzést vegyünk górcső alá, ahol a jelenlegi formából, a korábbi eredményekből nehezen lehet kiindulni. Ami viszont mégis segít bennünket az az a tény, hogy a Herthánál új edző van a csapatnál. Már a Paderbornt is megverték és ilyenkor egy hazai meccs nagyon jó alkalom arra, hogy az új vezető megerősítse csapatát, felrázza focistáit. Így a tippünk az új seprű jól seper elvre alapozva a hazai győzelem lesz.

Meccs: Hertha  BSC- Köln, szombat 15:30

Tipp: Hertha BSC nyer. Odds: 2,40