A Serie A-ban nincs megállás, a 31. fordulóban Verona – Inter meccset rendeznek. Nagy kérdés, hogy Conte rendbe tudta-e szedni a csapatát.

Verona

A Verona stabil középcsapatként szerepel eddig az olasz bajnokságban. A nyolcadik hellyel akár meg is elégedhetnének, de ha nagyobb álmokat szövögetnek – és miért ne tennék -, akkor az Európa Liga indulás sincs messze tőlük. Jelenleg a Napoli hat pontra van az együttestől, egy esetleges nagy hajrával még elérhető lehet a következő idénybeli európai kupaindulás. Hazai pályán eddig 27 pontot szedett össze Juric legénysége. Nyolc győzelem mellett három döntetlen és csak négy vereség áll a csapat neve mellett. Hazai környezetben a kötelező meccseket hozza a Verona, sőt egy extra bravúr is összejött már nekik idén, ugyanis a Juventust legyőzték 2-1-re.

A kényszerszünetet követően öt meccset játszott a Verona, ebből kettőt tudott megnyerni, egyszer döntetlenre végeztek, míg kétszer kaptak ki. Vasárnap a Brescia otthonában elvéreztek 2-0-ra, így szeretnének azonnal javítani hazai pályán. A keret teljesen egészséges, így várhatóan a hétvégi kezdővel futnak majd ki a pályára.

Inter

Az Inter úgy kapott ki a hétvégén a Bolognától hazai pályán, hogy Conte csapata 1-0-ra vezetett. Sőt, a vendégektől kiállítottak egy embert, Martinez büntetőt rúghatott, viszont az argentin kihagyta a lehetőséget. Ezt követően a “kék-feketék” annyira megzavarodtak, hogy a végén 2-1-re kikaptak. A hírek szerint Antonio Conte egy órán át beszélt játékosaival az öltözőben, majd a sajtótájékoztatón annyit mondott, hogy a szezon hátralévő részében az a legfőbb cél, hogy minél előbb bebiztosítsák a következő idénybeli BL-tagságot.

Ehhez talán most pont kapóra jön, hogy idegenbe utaznak, ugyanis eddig tíz alkalommal győztek a Giuseppe Meazza Stadiontól távol, míg kétszer leikszeltek és kétszer kikaptak. A kényszerszünet óta öt bajnokin léptek pályára és ugyan a Brescia csapatát otthon 6-0-ra végezték ki, de az említett hétvégi Bologna elleni vereség jól mutatja, hogy Conténak még sok dolga lesz a kerettel, ha a következő idényben mind a BL-ben, mind a Serie A-ban eredményeket akar elérni.

Conténak elég sok a hiányzója: Stefano Sensi, Matías Vecino, Nicolò Barella és Victor Moses sérülés, míg Alessandro Bastoni és Danilo D’Ambrosio eltiltás miatt nem léphet pályára.

Verona – Inter

A Verona és az Inter idén már lejátszotta a bajnoki “odavágóját”. A meccsnek majdnem égés lett a vége, mármint hazai szempontból. A félidőben még a Verona vezetett 1-0-ra, aztán a második játékrészben Vecino és Barella találataival győzni tudott az Inter. Legutóbbi 13 tétmeccsükből 11-et meg tudott nyerni a milánói csapat. Erre szerintük ma rájön a 12. győzelem. Conte biztos, hogy az elmúlt napokban azzal foglalkozott, hogy rendbe szedje a csapatát, így ennek a Verona ma megihatja a levét.

Meccs: Verona – Inter, Serie A, csütörtök 21:45

Tipp: 1X2. Inter. Odds: 1,82