Kialakultak a Mexikóban zajló ATP500-as keménypályás tenisztorna negyeddöntőjének párosításai, mi pedig a Wawrinka – Dimitrov meccsre hozzuk a tippünket.

Stan Wawrinka

Jó újra látni, hogy Stan Wawrinka kezdi visszanyerni régi formáját. A háromszoros Grand Slam bajnok 2018 és 2019-es éve sem úgy sikerült, ahogy szerette volna. Sajnos sérülések is hátráltatták. Legutóbb 2017-ben tudott tornát nyerni, de mint írtam, most mintha összekapta volna magát.

Az év elején a dohai versenyen egészen az elődöntőig jutott, aztán az Australian Openen a negyeddöntő jelentette neki a végállomást. Az év első Grand Slam versenyén a Dzumhur, Seppi, Isner és Medvedev négyest verte meg, aztán Alexander Zverev parancsolt neki megálljt. Az ausztrál verseny óta most először játszik ismét nagy tornán. Az Acapulcóban megrendezésre kerülő ATP500-as viadalon a nyitókörben 3 szettben győzte le az Amerikaiak fiatal tehetségét Frances Tiafoét, majd a legjobb 16 között a spanyol Pedro Martinezt intézte el 6-4, 6-4 arányban.

Kialakultak a Mexikóban zajló ATP500-as keménypályás tenisztorna negyeddöntőjének párosításai, mi pedig a Wawrinka - Dimitrov meccsre hozzuk a tippünket.
Stan Wawrinka tovább folytathatja jó sorozatát.

Grigor Dimitrov

A bolgár teniszező legutóbb a Shapovalov elleni meccsén megtréfált minket. Akkor azt fejtegettük, hogy a “Bébi Federernek” is becézett játékos kiszámíthatatlan. Nagyon sokat számít nála, hogy éppen milyen napot fog ki, mert képes a nagyokat is megszorongatni (nem véletlenül nyert világbajnokságot), de ha nem megy neki a játék, akkor gyengébb játékostól is simán ki tud kapni.

A most Acapulcóban zajló torna első körében magabiztos játékot mutatva Dzumhurt győzte le, aztán a legjobb 16 között alaposan megizzadt Mannarinóval szemben. A francia rövidítésben elvitte az első szettet, aztán a második játszmát Dimitrov 6-2-re hozta. Jöhetett a döntő szett, a bolgár 4-1-es vezetésnél volt kénytelen tiebreaket játszani. Végül megnyerte a meccset, de ez volt a tipikus Dimitrov játék. Vezetett, visszaesett, majd a legvégén kellett ismét extrát hoznia.

Egymás elleni eredményeiket tekintve Wawrinka vezet 7-4 arányban, ráadásul Dimitrov 2016-ben tudott utoljára meccset nyerni a svájcival szemben. A legutóbbi 5 találkozójukat Stan húzta be és ez a bolgár fejében biztosan végig ott fog motoszkálni. Ha Wawrinka ugyanazt a teniszt produkálja, mint tette azt Mexikóban az előző körben (ütött 9 ászt és első szervájából 90%-ban pontot csinált), akkor tovább fog menni “Bébi Federerrel” szemben.

Meccs: Wawrinka – Dimitrov, péntek 03:00

Tipp: Wawrinka nyer. Odds: 1,58