Pénteken folytatódik a Premier League 26. fordulója. Az angoloknak az a téli szünet, hogy ezt a fordulót több részletben bonyolítják le, így most azok a csapatok csapnak össze, akik múlt héten “pihenőt” kaptak.

Rögtön egy remeknek ígérkező találkozóval nyitunk, ahol a jelenleg bronzérmes pozíciót elfoglaló Leicester a tabella 9. helyén tanyázó Wolves otthonába látogat. Ha megígérik a felek, hogy megismétlik a tavalyi szezon hasonló felállásában vívott meccsüket, akkor azt azonnal alá is írnánk. Történt ugyanis, hogy a “Rókák” kétszer is egyenlíteni tudtak (egyszer 2-0-ról, aztán 3-2-ről), de a végén mégis a Wolverhampton örülhetett Jota 93. percben szerzett góljával, így alakult ki a 4-3-as végeredmény.

Gólokból várhatóan most sem lesz hiány, hiszen mindkét oldalon remek formában lévő csatárokat találunk. A hazaiaknál Raúl Jimenez 11 gólnál és 6 gólpassznál jár, míg a vendég csapatnál Jamie Vardy 17 gólt hozott össze és kiosztott 4 asszisztot is emellé.

Jimenez és Vardy remek formában vannak. Betalálhatnak a Wolverhampton - Leicester meccsen.
Jimenez és Vardy remek formában vannak. Kép forrás: Premier League Facebook oldal

Hazai pályán harapnak a “Farkasok”: ha csak a legutóbbi 5 találkozójukat nézzük, akkor 2 győzelem mellett 2 vereség és 1 döntetlen a mérlegük. Az egyik győzelmüket a bajnoki álmokról már lemondó Manchester City ellen sikerült elérniük, a 2 vereség pedig a belefér kategóriába tartozik, hiszen a Liverpool és a Tottenham távozott mind a 3 ponttal.

Brandon Rodgers Leicester City-je várakozáson felül teljesít: stabilan a BL indulást jelentő harmadik pozícióban tanyáznak, ráadásul egy esetleges győzelemmel ideiglenesen a második helyre is felkúszhatnak, megelőzve ezzel a Manchester City-t. Legutóbbi 5 idegenben vívott meccsükből hármat megnyertek, kétszer pedig kikaptak. Fogadói szempontból sokatmondó statisztika, hogy ezidáig a bajnokságban csak a második (!) fordulóban ikszeltek le, amikor idegenben léptek pályára, azóta vagy nyertek vagy kikaptak.

A fent említett 2 csatár jelenlegi formáját elnézve a gólváltás biztos tippnek tűnik. Ha egy kicsit kockáztatni szeretnénk, akkor a róka fogta csuka farkas fogta róka tippet ajánljuk, hiszen a Wolverhampton hazai pályán jól teljesít, míg a “Rókák” nagyon régen nem ikszeltek le idegenben, ezért a pontosztozkodás benne van a meccsben.

Meccs: Wolverhampton – Leicester, péntek, 21:00

Tipp 1: Mindkét csapat szerez gólt IGEN. Odds: 1,70

Tipp 2: Döntetlen. Odds: 3,15